Smash (SMEŠ) burger: Tajomstvo, ktoré mení obyčajné mäso na burgrový zážitok
Keď sa povie SMEŠOVANIE mäsa, zasvätení vedia, že ide o jeden z najikonickejších spôsobov prípravy burgrov, ktorý z obyčajnej placky mäsa robí poriadny zážitok. A áno – robíme ho aj my v SLAVICU. A robíme ho poctivo.
Čo znamená SMEŠOVANIE?
SMEŠOVANIE je technika, pri ktorej sa guľka mäsa (najčastejšie hovädzieho) pritlačí silou o horúcu platňu alebo panvicu. Tak vznikne tenký, rovnomerne opečený disk.
Prečo sa to robí? No lebo je to brutálne efektívne. Keď mäso stlačíš, okamžite sa uzatvárajú póry, všetky šťavy ostanú vo vnútri a na povrchu sa vytvorí dokonalá chrumkavá kôrka. Tento efekt sa odborne volá Maillardova reakcia (ale nemusíš si to pamätať, stačí, že to chutí božsky).
Naša
Vlčie Kombo
burger + naše hranolky + naŠa omáČka + limonáda z vlčích sirupov
Burger
slavic smeš burger
11 / 15,50
“Pampúšik” od @krizakovipekarstvi, 2x70g SMEŠ hovädzie mäsko, jemná bryndzová majo, čučoriedkovo-slaninový džem s Monkey Shoulder, údený Ajdam, jarná cibuľka, Slavic omáčka (1,3,7) (250g)
mek číííz smeš burger
10 / 14,50
“Pampúšik” od @krizakovipekarstvi, 2x70g SMEŠ hovädzie mäsko, dabl Čedar, slajzy nakladaných uhoriek, jemne nasekaná biela cibuľka, náš kečup, lahodná syrová majo (1,3,7,10) (250g)
frajdčíííz burger
10 / 14,50
“Pampúšik” od @krizakovipekarstvi, vyprážaný Ajdam v panko strúhanke, naša Tatarka, listový šalát, slajzy nakladaných uhoriek, čučoriedková džemonéza (1,3,7,10) (260g)
baj bedna smeš burger
11 / 15,50
Špeci bunska od @krizakovipekarstvi, 2x70g SMEŠ hovädzie mäsko, viac Čedaru, plátok slaniny, 4 slajzy nakladaných uhoriek, 4 chalapeňosky, trošku karamelizovanej cibuľky, lahodná syrová majo, trošku Srirača majo, Slavic omáčka (1,3,7,10) (260g)
oklahoma smeš burger
11 / 15,50
“Pampúšik” od @krizakovipekarstvi, 2x70g SMEŠ hovädzie mäsko, vysmešovaná biela cibuľka, Čedar, Dižón majo, slajzy nakladaných uhoriek, marhuľová džemonéza (1,3,7,10) (270g)
mek čiken burger
10 / 14,50
Bunska s bielym sezamom od @krizakovipekarstvi, nami pomleté kuracie mäso (100g) vyprážané v Panko strúhanke, ľadový šalát, Wasabi majo, marhuľová džemonéza (1,3,7,11) (250g)
bííífčíííz frajz
11
140g SMEŠ hovädzie mäsko na našich domácich hranolkách, 2x Čedar, 2x slanina, nakladané uhorky, chalapeňosky, jarná cibuľka, Srirača majo, Slavic omáčka (7,10) (250g)
Naše zemiakové hranolky
200g ručne krájaných 2x smažených Agria zemiakov
4
Naše omáčky
v cene
Kečup
BBQ s Monkey Shoulder
Medovo-horčicová majo
Srirača majo
Limonády z Vlčích sirupov
Podľa ponuky, 0,4l
3,50
Alkonády z Vlčích sirupov
Podľa ponuky, 0,4l
7,50
Koláčiky
od Zuzky
Podľa ponuky
Kde nás nájdeš?
Prevádzka Slavic Burger sa nachádza v Leierovom dvore na začiatku Winterovej ulice.
Otváracie hodiny:
Nedeľa – Štvrtok:
11:30 – 15:00 / 16:00 – 21:00
(alebo do vypredania)
Piatok – Sobota:
11:30 – 15:00 / 16:00 – 22:00
(alebo do vypredania)
Platba možná iba v hotovosti.
Posledné objednávky prijímame 30 minút pred záverečnou.
Naši exkluzívni partneri
Pekařství Křižákovi je rodinná pekáreň na juhu Moravy. Aj keď svoje remeslo robia “vo veľkom”, kladú dôraz na detail a precíznosť. Najviac nás dostalo to, keď sme na exkurzii videli, ako robia tisíce žemlí denne a každá prechádza ľudskou rukou. Sme totálne radi, že máme žemličky práve z tejto pekárne. Máme od nich silnú podporu a teší nás, že sa spájame s tými najlepšími. Spolu tvoríme #svetovoaletradicne.
Vlčie sirupy pochádzajú z Vlčích hôr, ktoré sú súčasťou Národného parku Poloniny. To prepojenie tradičných receptov starých mám a ovocia s bylinkami z našej prírody a profesionálnymi zručnosťami majiteľov (Miroslav Telehanič je slovenský Worldclass2019) nás hneď dostalo.
Tu sa nádherne prepája náš slogan #svetovoaletradicne.
Túto kávičku sme si objednávali domov asi 2 roky dozadu, keď sme ani netušili, že niekedy budeme spolupracovať. Veľmi nám chutila, tak sme ich oslovili a vyšlo to .
Opäť to zapadá do nášho #svetovoaletradicne, keďže sa Majk Spirit spojil s expertami v tomto obore a prinášajú nám výberovú svetovú BIO kávu až “domov” .
Čo znamená Slavic?
Preklad tohto anglického slova je slovanský. Našou víziou je robiť veci svetovo, ísť s trendami, ale aj si ctiť tradičné poctivé postupy. Jedným z našich sloganov je #svetovoaletradicne. Preto aj anglické názvy píšeme po slovensky . Spájame sa s tými najlepšími a navzájom sa podporujeme.
Luky a Zuzka
Sme manželský pár, ktorý v gastre funguje necelých 15 rokov. Milujeme túto robotu a konečne si plníme svoj sen. Poctivo budujeme značku Slavic a toto je len jej začiatok :)).